Τα tablet pc είναι στην ουσία φορητοί υπολογιστές σε πολύ “minimal” γραμμή.

Πρόκειται για μικρούς, λεπτούς υπολογιστές που δεν έχουν ούτε πληκτρολόγια, ούτε ποντίκια ούτε τίποτα, παρά μόνο μία οθόνη και 3-4 βοηθητικά κουμπιά.

Το μέγεθος ενός tablet pc είναι όσο ένα μέσο λεπτό βιβλίο.

Τα πάντα γίνονται από τη μεγάλη οθόνη του (αναλογικά με το μέγεθός του) όπως κι εκεί εμφανίζεται πχ ένα εικονικό πληκτρολόγιο, από το οποίο μπορούμε να πληκτρολογούμε το οτιδήποτε.

Οθόνη

οθόνη του tabletΟ οθόνη του tablet είναι αφής, που σημαίνει πως όταν την ακουμπάμε, αυτή επιτελεί κάποιο έργο.

Πέραν αυτού, η οθόνη του tablet συνήθως έχει εκπληκτική ποιότητα και μπορούμε να δούμε ακόμα και ταινίες και να τις ευχαριστηθούμε.

Μην ξεχνάτε ότι η τεχνολογία των οθονών έχει προχωρήσει πολύ…

Μπαταρία

Η συσκευή αυτή λειτουργεί με μπαταρία και με ρεύμα και είναι ιδανικό για μία πολύ πρακτική φορητή λύση.

Όπως αντιλαμβάνεστε και όπως συμβαίνει και σε πολλές φορητές συσκευές, η μπαταρία γενικά είναι ένα “αγκάθι” και θέλει να κάνουμε “τσιγγουνιές” αν θέλουμε να μας κρατήσει.

Επιδόσεις

Έχει σχεδόν όλες τις δυνατότητες που έχει ένας υπολογιστής, αλλά οι επιδόσεις του είναι ελαφρώς χαμηλότερες, μιας και τα πάντα είναι υπερ-συμπιεσμένα σε ένα “μικρο κουτί” που το κάνει βέβαια και πολύ εύχρηστο αν πρόκειται να εκμεταλλευτούμε τη φορητότητά του.

Λειτουργικό σύστημα

λειτουργικό σύστημα androidΤα tablets έχουν ένα δικό τους λειτουργικό σύστημα, που συνήθως είναι το android στα περισσότερα.

Από την άλλη τα ipad της Apple έχουν το δικό τους λειτουργικό σύστημα που είναι το iOS.

Τα λειτουργικά συστήματα αυτά (android και iOS) είναι ειδικά σχεδιασμένα για να εκμεταλλεύονται πλήρως τους πόρους ενός tablet και γι’ αυτό και οι εφαρμογές που πρόκειται να εγκαταστήσουμε, πρέπει να είναι πχ για android (άρα πρέπει να ψάξουμε τις αντίστοιχες).

Υπάρχουν βέβαια σε αφθονία και στο μέλλον θα εξελιχθούν και θα αυξηθεί η “ποικιλία” με γοργούς ρυθμούς.

Συνδεσιμότητα

Φυσικά, πλέον το tablet pc μπορεί να συνδεθεί με ασύρματα δίκτυα, με wifi και bluetooth και γενικά σε θέματα συνδεσιμότητας είναι πολύ καλά οργανωμένο.

Έτσι μπορούμε να έχουμε internet παντού και γενικά δεν θα δυσκολευτούμε όσον αφορά το θέμα της συνδεσιμότητας.

Επιδόσεις

Σε γενικές γραμμές οι επιδόσεις του είναι αρκετά ικανοποιητικές για πολλές βασικές εργασίες. Δεν μπορούμε να τις συγκρίνουμε με ένα laptop ή desktop, αλλά παρόλο το μέγεθός του είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Φυσικά κι εδώ ισχύει το ό,τι πληρώσεις, αυτό θα πάρεις. Άλλες επιδόσεις έχει το tablet των 200 ευρώ κι άλλες αυτό των 700 ευρώ…

Εν κατακλείδι…

tablet pc δεν είναιΤο tablet pc δεν είναι για όλους. Είναι μόνο για αυτούς που το χρειάζονται πραγματικά κυρίως για τη δουλειά τους (για ταξίδια, παρουσιάσεις, κλπ).

Ναι, θα τους λύσει τα χέρια.

Είναι ένας φορητός minimal υπολογιστής, που όμως εξαιτίας αυτού μερικές φορές είναι δύσχρηστος παρόλο των έξυπνων συστημάτων του, και μπορεί να απογοητεύσει κάποιον μέσω χρήστη με αρκετές απαιτήσεις.

Θα πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είναι για τα πάντα και επίσης να σκεφτείτε ώριμα που θα σας ήταν πολύ εξυπηρετικό.

Αυτό είναι το tablet pc λοιπόν.

Αν σας καλύπτει, μπορείτε να προβείτε στην αγορά του μιας και είναι συσκευή αναντικατάστατη ΜΟΝΟ αν σας χρειάζεται πραγματικά.

 

Πηγή: http://www.coolweb.gr

Advertisements