Σκέφτεστε να αγοράσετε υπολογιστή και έχετε μπει στο δίλημμα: τι να αγοράσω MAC ή PC; Δείτε εδώ κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν στην αγορά!
Δεν αξίζει να προβληματιστείτε πολύ. Ότι και να επιλέξετε να αγοράσετε MAC ή PC, θα είναι μια εξαιρετική επιλογή!

Γενικά και το MAC αλλά και το PC, έχουν πολύ καλές επιδόσεις. Οι διαφορές είναι σε λεπτομέρειες τις οποίες είναι πολύ πιθανό να μην καταλάβετε, αλλά θα τις καταλάβαινε κάποιος επαγγελματίας που φτάνει συχνά τον υπολογιστή του “στα άκρα”!

Στα παρακάτω που θα σας αναφέρουμε, οι συγκρίσεις είναι μεταξύ pc και mac που έχουν περίπου την ίδια τιμή.

Αγορά MAC

αγορά MAC

Πριν προβείτε σε αγορά MAC, δείτε παρακάτω τι πλεονεκτήματα σας παρέχουν, ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα.

Τα MAC είναι πιο “σταθερά” και δεν εμφανίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Έχουν καλύτερους χρόνους απόκρισης και κάπως καλύτερες ταχύτητες. Υπάρχουν πολύ λιγότεροι ιοί για MAC, άρα δεν θα “κινδυνεύετε” ιδιαίτερα.

Επίσης αν και η εξοικείωση με το σύστημα, είναι λίγο δύσκολη, αν το μάθετε, μετά δεν το αλλάζετε, μιας και παρέχει πολλές έξυπνες “μαγκίτσες” και shortcuts για να δουλεύετε γρήγορα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχουν, είναι ότι καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο.

Τέλος, πριν προχωρήσετε σε αγορά MAC, να έχετε υπόψιν ένα ακόμα σοβαρό πλεονέκτημα: είναι τα ιδανικά για επεξεργασία γραφικών και βίντεο, μιας και είναι πιο “δυνατά” σε τέτοιου είδους εργασίες.

Γενικά τα MAC είναι πιο ποιοτικά και στο software τους, αλλά και στο hardware τους.

Αγορά PC

αγορά pc

Αν πρόκειται να προβείτε σε αγορά pc, δείτε κάποια πλεονεκτήματα που σας παρέχουν σε σχέση με τα mac.

Τα pc έχουν μεγαλύτερη γκάμα προγραμμάτων σε σχέση με τα mac. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βρείτε πολλές εναλλακτικές επιλογές και πολλές φορές δωρεάν.

Τα pc σε αντίθεση με τα mac, δεν είναι ένα κουτί ερμητικά κλειστό, με συγκεκριμένα πράγματα μέσα. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να προσθέσετε κι άλλο hardware, να αναβαθμίσετε πχ την κάρτα γραφικών σας, κλπ.

Τα εξαρτήματα του pc παρέχονται σε ευρεία γκάμα και πολλές φορές είναι πιο φθηνά.

Επίσης, τα MAC προσφέρουν “φρου φρου και αρώματα” που στην ουσία δεν τα χρειαζόμαστε. Επικεντρωθείτε στην ουσία και μην παρασείρεστε από αυτά.

Τώρα, κάτι ακόμα που αξίζει να αναφέρουμε, είναι πως τα pc είναι συμβατά με τα πάντα, ενώ τα mac όχι. Τα mac μας περιορίζουνε πολύ σε αυτόν τον τομέα, παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχουνε γίνει αρκετά θετικά βήματα.

Τέλος, ένα ακόμα βασικό πλεονέκτημα στην αγορά pc, είναι πως η εξοικείωση με το σύστημα είναι πολύ ευκολότερη. Αν έχετε συνηθίσει σε pc και σας βολεύει, τότε καλύτερα συνεχίστε με τέτοιο, μην βάζετε μπελάδες στο κεφάλι σας!

Γενικά τα pc είναι πιο πρακτικά και στοιχίζουν λιγότερο στη μετέπειτα πορεία, μετά την αγορά τους.

Να αγοράσω mac ή pc;

να αγοράσω MAC ή PCΔεν μπορούμε να σας απαντήσουμε ξεκάθαρα στο ερώτημα “να αγοράσω MAC ή PC“, γιατί πολύ απλά, ο κάθε άνθρωπος έχει και τις δικές του ανάγκες και απαιτήσεις.

Έτσι, ψάξτε!

Ήδη, διαβάζοντας αυτό το άρθρο έχετε κάνει το πρώτο βήμα.

Ψάξτε όμως κι άλλο και κρίνετε, όχι βάσει του ποιο είναι πιο όμορφο, αλλά βάσει του πιο μπορεί να σας εξυπηρετήσει καλύτερα!

Καλή επιτυχία και καλές αγορές!

Advertisements